Hoezo voor jou geen steile leercurve?

Een steile leercurve komt niet uit de lucht vallen

De mokkers

Op een gegeven moment is het er! In je werk ben je alles zat, je bent knorrig en je kunt alleen nog maar met een ongezonde dosis kritiek naar de werkvloer kijken. Met ogenschijnlijke zelfingenomenheid denk je daarbij: “Dat is volgens mij niet helemaal de bedoeling!” of “Die heeft het echt niet begrepen!”.
Ik weet dat jij niet de enige bent. Omdat ik vrij open ben over de gebieden in mijn eigen doen en denken die aangescherpt kunnen worden, hoor ik regelmatig een zucht van verlichting van mensen om me heen. Een zucht van herkenning, en de glanzende blik in hun ogen straalt uit  “Oh.. gelukkig.. ik ben niet de enige”.
Nee je bent niet de enige. Veel mensen doorzien zaken snel. Voelen aan waar het niet loopt in een project. Maar die helaas - na verloop van tijd - vooral gaan mokken.


Doe de zelfcheck

Maar waarom heb jij  daar last van?
Simpelweg omdat je vaak nog niet weet wat je daar mee kunt of moet en omdat je nog niet begrijpt dat dingen niet vanzelf gaan. En vooral omdat je de senioriteit nog niet hebt in de vorm van “grijze haren” of kennis vanuit de ervaringsjaren.  Als je wilt weten of dit voor jou van toepassing is hoef je jezelf maar twee vragen te stellen:

  • “Word ik becommentarieerd?”.
  • ”Voel ik mij vrij genoeg om op dit specifieke moment bij de directeur naar binnen te stappen om iets te bespreken?”

Wanneer je een van de twee vragen met nee beantwoord is de kans aanwezig dat je op een vlakke ontwikkelingslijn zit. Dat kan prima zijn, maar voor jou waarschijnlijk niet, want dan was je niet zo ver in deze blog gedoken.

Bang voor een beetje groeipijn?

Je leest nu het derde deel van deze blog dus de kans lijkt groot dat jij niet wekelijks een gezonde dosis feedback ontvangt. Feedback is van levensbelang, het is namelijk aandacht. Zonder water geen groei. Allemaal cliché, maar daarom juist meer dan waar.
Weet je, je hebt geen zak geld nodig om te ontwikkelen. Je ontwikkeling is niet afhankelijk van je bedrijf. En rondlopen in de hoop dat iemand zijn oog op jou laat vallen om je te helpen? Nee, gaat echt niet gebeuren. Dit is jouw “wake-up call”. Het gaat om jou. Oog voor jezelf krijgen en oog voor mensen die om jou heen bewegen. Het gaat om jouw hand die een pen pakt en opschrijft wat je verborgen verlangens zijn. En als de inkt droog is, dan begint het.

Dan bel je mij.


Ik becommentarieer, ben positief kritisch, geef je groeipijn, zorg voor zelfcontrole in jouw ontwikkeling, maak je onafhankelijk en laat je weer los.

Nina van Arum
Initiatiefnemer (netwerk) Topvrouwen Bouw & Infra
06 520 576 74

TERUG. naar HOME

10 jaar Topvrouwen Bouw & Infra | Van meisje naar vrouw Lees meer »

Zullen we stoppen: met het woord feminist(e)? Lees meer »

Hoe serieus nemen vrouwen zichzelf eigenlijk? Lees meer »

De bekering van de commerciële tijger Lees meer »

Hoezo voor jou geen steile leercurve? Lees meer »