Hoe serieus nemen vrouwen zichzelf eigenlijk?

Voor vrouwen aan de Top en vrouwen onderweg naar de Top

Gewapend met een glas.. fles.. oké.. flessen wijn, kilo’s calorieën en een alert brein, worstel ik avond aan avond al het content door voor de nieuwe Topvrouwen(.net) site. Een eigen platform voor vrouwen werkzaam in de Bouw en Infra, die (ook) bezig zijn met het ontwikkelen van hun persoonlijke carrière. Een serieuze, interessante, maar vooral intensieve zaak. Soms is er een moment als deze, dat ik aan alle kanten voel dat ik zelf wat wil zeggen. Dat er een licht van binnen aan gaat. En ik drang krijg om op een zeepkist te gaan staan en het te roepen. Weet je wat? Ik doe het gewoon:

Vrouw. Wil jij het wel horen?

Hoe serieus neem jij jezelf? Niet. Inderdaad. Jij neemt jezelf onvoldoende serieus. Misschien vind je dit helemaal niet leuk om te lezen, omdat je jezelf aangesproken voelt. Of je denkt dat dit voor jou helemaal niet geldt. Dat kan. Uitzonderingen zijn er sowieso natuurlijk altijd. Anders dan veel vrouwen, drink ik bijvoorbeeld liever een halve liter bier, lust ik geen chocola en heb ik vijftig tinten grijs niet gelezen. Tijdens mijn talloze ontmoetingen en gesprekken met vrouwen, evenals de vele observaties van vrouwen in groepen, heb ik kunnen zien en ervarendat veel vrouwen zichzelf niet serieus nemen. En dat is serious business! Laten we in mijn jarenlange bevindingen duiken en ze eens achter elkaar zetten.

Wat ik ben tegenkomen:

Jij accepteert een matig functioneringsgesprek. Jij stelt jezelf niet krachtig en duidelijk voor. Jij pakt jouw spreekangst niet aan. Jij ziet feedback als kritiek. Jij laat de HR-adviseur of jouw teammanager jouw POP souffleren. Je knikt wanneer een opdrachtgever jou een voldoende geeft voor het eindresultaat. Jij excelleert niet in je expertise. Jij bent conflict vermijdend. Jij spreekt niet boeiend. Jij gaat niet staan bij appel op initiatief. Jij weet niet wat je heel goed kan. Je communiceert te mannelijk. Jij vindt carrière maken allemaal niet zo nodig. Je denkt dat ontwikkeling niet nodig is aan de Top of in je huidige functie. Je vindt netwerken voor gestreepte-pakken-bruine-riemen-bruine-schoenen-mannen. Je communiceert te vrouwelijk. Jouw gezicht hoeft niet zo nodig in de krant. Jouw antwoord is “goed” wanneer iemand je vraagt hoe het gaat. Jij hebt geen menselijke spiegel. Jij bent niet van de commercie. Jij? Jij vindt het allemaal wel goed zo….

Lieve vrouwen, ik wil dat jullie hiermee stoppen

Het duurde even voordat ik het begreep. Maar nu begrijp ik het en laat het mij niet meer los. Elk mens, dus ook jij vrouw, is geboren met talenten. Deze talenten heb je niet gekregen om ze in de grond te stoppen. Je moet ze opzoeken, ontvlammen, polijsten, voor de spiegel houden, laten zien, laten horen en laten groeien. Jij zou er alles aan moeten doen om je talenten in te zetten, voor je opdrachtgever, je collega en/of je relatie. Talenten inzetten.. voor de ander.

Ik vraag het mijn dochter. Weet je wat een talent is?
Zij: Ja, dat is wanneer je iets heel goed kan. Dan noemen ze je een natuurtalent.
Ik: En heb je deze talenten gekregen om ze in de grond te stoppen of om ze te laten groeien?
Zij:  Om te laten groeien natuurlijk.
Heerlijk die 9 jarige breinen. Geen obstakel, belemmering of overtuiging die ze weg houdt bij de waarheid.

 
Wil je ook van die laag boven je talenten af?
Pak wat je nodig hebt op www.topvrouwen.net

Ben je een uitzondering? Mooi, dan heb ik je nodig.

Jij bent dus een uitzondering. Dat vind ik fijn, want dan kunnen we elkaar helpen. Ik wil het je bij deze vragen. Hoe serieus neem jij andere vrouwen? Stimuleer en inspireer jij vrouwen "onderweg"?
Laten we wegblijven van manipulatieve teksten en onderwerpen als: Eeehh wat doen die katten ook alweer bij elkaar in de mand? Of hoe heet dat effect van zo’n zoemend beestje met een kroontje? Juist.. bij Topvrouwen noemen we deze woorden niet. Ik vertik het mee te werken aan het “creëren van woorden die negatief zijn voor vrouwen”. We zijn namelijk op deze aarde om elkaar te helpen. Dingen ten positieve te brengen. Ik kan al die vrouwen niet alleen door elkaar rammelen, bevrijden van hun overtuigingen en spiegelen aan de waarheid ter bevordering van hun carriereontwikkeling. Daar hebben ze jou voor nodig. Vrouwen zitten op jou te wachten en als je goed kijkt, vind je deze vrouwen sneller dan je denkt…

Dank je.

TERUG. naar HOME

10 jaar Topvrouwen Bouw & Infra | Van meisje naar vrouw Lees meer »

Zullen we stoppen: met het woord feminist(e)? Lees meer »

Hoe serieus nemen vrouwen zichzelf eigenlijk? Lees meer »

De bekering van de commerciële tijger Lees meer »

Hoezo voor jou geen steile leercurve? Lees meer »