Nina van Arum over...

TALENTONTWIKKELING

Volg op twitter Volg op LinkedIN Bekijk de website

Tip 1

Kies zorgvuldig iemand uit je netwerk om samen met jou het talent in jezelf op te sporen. Of durf te vragen #dtv "Welk talent denk jij dat ik in de grond laat zitten?
Nina van Arum

Tip 2

Degene die je zoekt moet iemand zijn die het vermogen heeft om je af en toe zachtjes om te duwen. Blijft je overtuiging staan?

Tip 3

Waar je pijn ervaart, zit groei. sterker nog... vaak zit hier een obstakel waar een prachtig talent onder zit. Zonder snoei geen groei. Pak het aan!

"De noodzaak van talentontwikkeling"

Als ik al mijn bevindingen, die ik opdeed na honderden gesprekken met vrouwen in de afgelopen 11 jaar, zou opsommen, dan zou er bijna een satirisch stuk tekst
ontstaan op deze pagina. Ik doe het niet, hier beperk ik mij tot het delen van mijn grootste conclusie:

VROUWEN NEMEN ZICHZELF NIET ALTIJD SERIEUS

Mijn specialiteit is het ontdekken van talent in mensen. In mijn loopbaan viel het mij op dat daar waar mannen sneller "vanzelf" boven kwamen drijven, vrouwen niet eens in beeld kwamen. Ze bleken moeite te hebben zichzelf zichtbaar te maken, of sterker nog, ze waren zich vaak (nog) helemaal niet bewust van hun talenten.
Vrouwen hebben hierbij ondersteuning nodig. Nee, absoluut geen handje vast houden, maar ze moeten gewezen worden op de middelen die er allemaal voorhanden zijn. Zichzelf wakker schudden of laten wakker schudden. Dat gaat ongetwijfeld deels vanzelf de komende (tientallen) jaren, maar ik verspoedig de dingen liever.

 
"Ik heb een doel en dat is op grote schaal vrouwen bewust maken van hun talent(en) en mogelijkheden"

Dat doe ik door het voeren van persoonlijke gesprekken, het geven van lezingen en het organiseren van bijeenkomsten. Maar ook middels deze website. Ik wilde dat hier alles te vinden is wat vrouwen nodig hebben. En dat is gelukt.

Mijn missie is dat elke vrouw haar talent(en) ontdekt, deze zichtbaar maakt en over de bühne kan brengen.
Alles met maar één doel.

Om het in te zetten voor de ander.

FOTO'S.
Nina van Arum Nina van Arum Nina van Arum

Zicht krijgen op je talent:

  • geeft rust
  • maakt je professioneel
  • zorgt ervoor dat mensen jou vinden
  • maakt je gelukkig
  • maakt dat wat je doet zinvol is
  • vergroot je bijdrage aan projecten en zelfs aan de samenleving
VIDEO'S. van Nina
The board is waiting Topvrouwen
Impressie Topvrouwenbijeenkomst
BLOGS. van Nina

Tien jaar Topvrouwen Bouw & Infra. Van meisje naar vrouw. De hele dag broed ik op woorden, maar ik vind ze niet. De hele dag voel ik blijdschap, on... Lees meer »

Zullen we stoppen: met het woord feminist(e)? Ik heb mij laatst betrapt op iets, en niet op het meest handige moment. Lees meer »

Voor vrouwen aan de Top en vrouwen onderweg naar de Top Gewapend met een glas.. fles.. oké.. flessen wijn, kilo’s calorieën en een alert brein, wor... Lees meer »

Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten