"We zoeken eigenaarschap in mensen"

Interview in GGW-BOUW.NL met Sietsche Eppinga, Manager Funderingstechnieken.

Ze voelt zich als een vis in het water in haar functie als Manager Funderingstechnieken. Sietsche Eppinga beschouwt zichzelf als technische vrouw binnen de gelederen van BAM. Na het VWO studeerde ze Civiele Technologie en Management aan de Universiteit Twente. "Vanwege de combinatie techniek en economie", zegt zij zelf. "Ik was klaar op mijn 23e en ben toen als constructeur op de Noord-Zuidlijn begonnen (Strukton), met een -ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan- Pipi Langkous mentaliteit."

 

Auteur: Jan Mol

De sprong in het diepe beviel goed. Dat Eppinga als een jongedame in een door mannen gedomineerde wereld werkte, heeft haar vanaf het begin af aan al niet beziggehouden. "Ik was me daar niet van bewust, omdat ik volledig opga in mijn werk", aldus Eppinga. EEN MOOIE CARRIÈRE MET HIER EN DAAR EEN BOCHT Na vier jaar op de Noord-Zuidlijn volgden er vier jaren BAM in de rol van projectleider. "Ik was 31 toen ik daarmee stopte en had veel ervaring buiten op projecten opgedaan. Door het moederschap wilde ik echter dichter bij huis werken, ik keerde in 2011 terug naar Strukton, als  ontwerpleider.

Mijn uitvoeringskennis kwam daar prima van pas. Toen kwam in 2015 de functie van tendermanager bij BAM in beeld. Een mooie functie waarin ik veel contact met de klant kon hebben en diens wensen kon vertalen in een technisch uitvoerbaar ontwerp. In 2017 werd de afdeling Funderingstechnieken binnen Grote Projecten van BAM Infra geschoven. Ik had al affiniteit........

LEES HIER HET VOLLEDIGE ARTIKEL

TERUG. naar HOME
Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten