VHTO

LANDELIJK EXPERTISEBUREAU, MEISJES/VROUWEN EN B√ąTA/TECHNIEK

Wat doet VHTO?


VHTO voert activiteiten uit om de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. VHTO richt zich daarbij op de hele keten van primair onderwijs, voortgezet onderwijs, bèta/technische en ICT-opleidingen in het middelbaar beroeps- en het hoger onderwijs tot en met de arbeidsmarkt.         Kleine Topvrouwen

 

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Klik hier voor een video over de activiteiten van VHTO

VHTO is opgericht door een aantal (vrouwelijke) docenten, decanen en studenten van de toenmalige hts’en in Nederland. Destijds telden de hts’en slechts 1,7 procent vrouwelijke studenten. Aan de stichting werd een startsubsidie toegekend om de hts'en te ondersteunen bij voorlichting aan en begeleiding van vrouwelijke studenten. De afgestudeerde studenten richtten niet lang daarna het VHTO-netwerk van vrouwelijke ingenieurs op. In de loop der jaren is de stichting VHTO uitgegroeid tot het expertisebureau in Nederland op het gebied van meisjes/vrouwen en bèta, techniek en ICT dat zich richt op de gehele onderwijsketen en op de arbeidsmarkt.

"Ook meedoen aan de initiatieven van VHTO? Kijk op http://www.vhto.nl/professionals-bedrijven/professionals/"

Kleine Topvrouwen

 

TERUG. naar HOME
Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten