Pak jouw profiel aan of volg één van onze online sessie hierover
Regelmatig staan in onze agenda gratis online sessies.
Wij merken dat de kracht van Linkedin nog wel eens onderschat wordt door vrouwen. Niet doen! Linkedin helpt je bij jouw carrièreontwikkeling, je groei in zakelijke professionaliteit, maar nog veel belangrijker het maakt jou voor iedereen bereikbaar! Het compleet invullen van je profiel dat kun je zelf. Hier lichten we alleen de belangrijke punten toe:
De Samenvatting en functietitel op jouw LinkedIn profiel
Dit is het meest belangrijke stuk. Wie ben je, wat kun je en wat los je op? Probeer vanuit de ogen van de doelgroep waarvan JIJ wilt dat ze JOU vinden te denken. Welke problemen los jij voor hen op? Mensen en/of bedrijven met dit probleem moeten jou kunnen vinden, snap je? En welke functie bekleed je. Is dat projectmanager? Maar van wat? projectmanager kun je zijn in de zorg, ict en onderwijs… Maar waar ben jij projectmanager van? Wat zou een klant op Google intikken als hij op zoek is naar een expert in gebiedsontwikkeling? projectmanager? Of expert gebiedsontwikkeling. Precies. Omschrijf jezelf dus in je functietitel als: Allround projectmanager Infra of Expert gebiedsontwikkeling.
Ambitie
Die mag je ook in je samenvatting zetten. Wil je binnen 5 jaar in een rol als teamleider, afdelingsmanager, directeur of raad van bestuur? Vermeld dit dan. Bijvoorbeeld: Om mijn ambitie als leidinggevende invulling te geven ben ik gestart met een Management leergang.
Vermeld af en toe een update
Laat af en toe middels een update weten (beweeg je muis over startpagina plaats update) wat je doet, wat je bezighoudt of waar je bent geweest. Mensen met dezelfde interesse, die met hetzelfde bezig zijn of naar hetzelfde toegaan kunnen dan contact met je leggen. De mooiste samenwerkingen ontstaan uit kleine verbindingen. En juist social media maakt kleine dingen snel zichtbaar.
Plaats bijdrage op Linkedin
Wat kun jij geven als expert? Linkedin heeft de functionaliteit om bijdrages te plaatsen, net zoiets als bloggen. Iedereen heeft een expert status. Vaak hoor ik vrouwen zeggen, ""ik heb niets bijzonders te vertellen". Terwijl ze dan al 10 jaar werken als kostendeskundige. Hoezo geen expert? Wat kom je nou vaak tegen als kostendeskundige bij aanbestedingen en kun je deze tips delen door een leuke bijdrage te schrijven? Bijvoorbeeld: 3 tips bij het doornemen van een aanbesteding, of: 3 tips om jezelf beter voor te bereiden op een gesprek met een Architect. Durf je jouw lessons learned van het project wat jij managede te delen met het publiek? Kortom: laat jezelf eens zien! De wereld zit daar op te wachten!
BELANGRIJK: Het uitbouwen en onderhouden van je Linkedin netwerk
Doe je dit zorgvuldig? Elke dag komen er wel verzoeken tot connectie voorbij. Druk niet zomaar op ja. Stuur eerst eens een bericht terug: “Ik ga erg zorgvuldig met mijn netwerk om, dus voordat ik met je connect, ben ik benieuwd hoe je bij mij terecht bent gekomen en wat wij voor elkaar zouden kunnen betekenen”. Andersom werkt het net zo. Nodig nooit iemand uit zonder toelichting.