MAAK EEN GOEDE ZELFANALYSE

Pak kansen voor zelfanalyses altijd aan!

AKTIE 1

Doe een gerenommeerde persoonlijkheidstest.

AKTIE 2

Zoek iemand die op basis hiervan met jou wil sparren.

AKTIE 3

Leer andere persoonlijkheden (h)erkennen.

AKTIE 4

Geen mogelijkheden op werk of budget beschikbaar? www.123test.nl zijn korte testen van JUNG te vinden.

“Een goede zelfanalyse is noodzakelijk voor effectieve groei in je carrière”

Wanneer je een (ontwikkel) assessment krijgt aangeboden, of een persoonlijkheidstest mag doen - individueel of in teamverband - adviseren wij dit altijd met 2 handen aan te pakken. Sterker nog, wanneer je dit niet via je werkgever kunt doen, bevelen wij ten zeerste aan om zelf deze investering te doen.

carrieretip-persoonlijkheid-testWildgroei aan testen

Door de vele en verschillende zelftesten zien wij bij Topvrouwen door de bomen het bos niet meer. Stuk voor stuk hebben ze voor– en nadelen. Roos van Leary, HBDI, Management Drives, Insights, NLP. Wat een aanbod! Wanneer men vooral wil kijken naar zichzelf i.p.v. naar het team dan zijn wij erg te spreken over de testen van Insights Benelux. Wij ondervonden een 90% kloppende uitslag. Net als vele boeken over persoonlijkheden (archetypes) en zelftesten is ook deze test geïnspireerd op het model van Carl Jung. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jungiaanse_psychoanalyse)

 

Waarom jezelf in beeld brengen?

De belangrijkste motivatie om deze tests te doen - vinden wij - is het te verkrijgen zelfinzicht, maar nog belangrijker, inzicht in de mensen om je heen. Je leert de betekenis kennen van jouw denkvoorkeuren en gedrag. Door dit scherp te hebben en te begrijpen, leer je jezelf communicatief en gevoelsmatig (beter) af te stemmen op anderen. Dit heeft als resultaat dat je sterkere en effectievere (klant) relaties ontwikkelt. Een simpel voorbeeld: je leert bijvoorbeeld dat je bij iemand met een sterk analytische voorkeur je voor een veel zakelijkere en feitelijke insteek (moet) kunt kiezen. Stuur deze persoon een mail die SMART is en vol acties dan zal dit veel sneller effect hebben en resultaat krijgen dan een verhalende tekst. Je leert hoe jij reageert op mensen, maar ook hoe anderen het beste op jou kunnen reageren. Het document geeft woorden aan wat je eigenlijk al weet, maar nu tastbaar op schrift als “gespreksstuk” welke je ook met anderen kunt delen.

 

Hoe werkt het?

Insights Discovery gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen. Deze voorkeuren worden gemeten aan de hand van een korte online vragenlijst. De antwoorden daarop resulteren onder meer in een persoonlijk profiel van tenminste 20 bladzijden, waarin de individuele kwaliteiten en ontwikkelpunten in kaart worden gebracht. Het profiel laat zien dat individuele personen, teams en organisaties aan kracht kunnen winnen door de verschillen tussen mensen te onderkennen en te waarderen.

carrieretip-communiceren      carrieretip-managen

 

Concreet: Wat levert het op voor jouw carrière?

Een goede zelfanalyse geeft woorden aan jouw kwaliteiten, drijfveren, denkvoorkeuren, gedrag en zwakke plekken. Het leert jou te vertellen hoe anderen jou het beste kunnen benaderen, maar juist ook hoe jij zaken sneller bereikt bij anderen. Wie jouw tegengestelde types zijn en dus ook hoe jij meer rendement uit gesprekken haalt. Je wordt krachtiger in ontwikkelgesprekken en je bent in staat om op professionele wijze jouw ontwikkelplan op te stellen.

Check het bij jezelf!

TERUG. naar HOME
Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten