Hoe sterk sta jij er financieel voor?

En deze vraag doelt niet op jouw banksaldo. Financieel sterk zijn betekent grip op en kennis van jouw eigen financiƫn en financiƫle toekomst hebben.

FEIT 1

70% van de vrouwen is pensioen onbewust.

FEIT 2

48% van de vrouwen is financieel afhankelijk.

FEIT 3

40% van het pensioen van een vrouw is gemiddeld lager dan bij een man.

FEIT 4

Vrouwen zijn slecht in onderhandelen. Maar er is goed nieuws.
Onderhandelen kun je leren!

Aan de keukentafel of op verjaardagen hoor je verhalen.

Eigenlijk prachtige verhalen, want stuk voor stuk geven ze je jouw op enig moment wijsheid. En wijsheid delen we graag.

"Toen mijn vader ineens wegviel, moest ik mijn moeder echt aan de hand nemen en haar uitleggen hoe internetbankieren werkt en welke rekeningen er betaald moeten worden elke maand”

Als eerste denk je bij zo’n verhaal. Ja, maar dat is een hele andere generatie. Maar dat is helaas fout gedacht en is e.e.a. actueler dan we onszelf willen doen geloven.
Hebben vrouwen hun financiële huishouding op orde en zijn ze pensioenbewust? Wij besloten de proef op de som te nemen en stelden deze vraag in onze privé kringen, het Topvrouwennetwerk en aan vrouwen op topniveau. 

Hebben vrouwen hun financiële huishouding op orde en zijn ze pensioenbewust?

Dat was even schrikken. Slechts 1 op de 10 kan deze vragen met ja beantwoorden. 1 op 10!
Voldoende reden voor ons om ook op Topvrouwen.net hier aandacht aan te besteden. 

Financiële huishouding en de vrouw

Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, roept het niet voor niks uit. En niet alleen naar de overheid en het bedrijfsleven, maar ook naar vrouwen zelf in Nederland. Dat het tijd is om jezelf serieus te nemen. Als 48% van de vrouwen in Nederland financieel afhankelijk is en 1 op de 3 huwelijk stranden, is de uitkomst van het rekensommetje niet zo moeilijk om je te doen beseffen dat er werk aan de winkel is. We stellen aan jou dus ook de vraag? Weet jij hoe het ervoor staat? Ook wanneer je (eventuele) partner wegvalt? Heb jij zicht op jouw financiële situatie bij pensioenleeftijd? Weet je wat deeltijdwerken betekent voor je pensioen? Of hoe het werkt nu je zelfstandige bent? 

Nee, geen idee hoe je er in de toekomst financiëel voorstaat? Hoe zorgwekkend ook.. je bent niet de enige.

Veel vrouwen staan niet stil bij hun pensioen en 70% is zelfs volledig pensioen onbewust. Een zeer slechte zaak als je bedenkt dat het pensioen van vrouwen in Nederland gemiddeld 40% lager is dan dat van mannen.

Onderneem aktie! Begin erover te praten met anderen. Je kent vast mensen in je directe of via-via netwerk met wie je dit kunt bespreken, hoe doen zij het?  Of zoek op het open internet en pak wat je nodig hebt uit adviezen en start vandaag nog met jouw financiële huishouding en toekomst  in kaart te brengen!

Zaken rondom het pensioen die je kunt onderzoeken/bespreken:


 
Bronnen:
http://www.nu.nl/politiek/3419623/bussemaker-vindt-vrouwen-veel-teren-man.html
www.pensioenvoorvrouwen.nl

Artikelen omtrent pensioen en vrouwen:

telegraaf-artikel-pensioen       margriet-artikel-pensioen        artikel-midi-rekenvoorbeelden

TERUG. naar HOME
Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten