Carriere & vitaliteit onlosmakelijk met elkaar verbonden

VRAAG 1

Check je sociaal-emotionele balans!

VRAAG 2

Hoe staat het met je mentale kracht?

 Antwoord je op één van de drie vragen nee? LEES VERDER...

VRAAG 3

Ben je fysiek sterk en in conditie?

Carrière en vitaliteit

Is het een open deur wanneer wij schrijven dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Dat wanneer je fysiek, mentaal en sociaal-emotioneel vitaal blijft, het maken van volgende stappen in je carrière makkelijker is en het je minder energie kost?  

JA, DAT IS EEN OPEN DEUR EN TOCH ZETTEN WE 'M NOG EVEN VERDER OPEN.

Voordat we ons bij Topvrouwen durfden te wagen aan deze ogenschijnlijk simpele introductie gingen we op onderzoek uit. Wat we eigenlijk allemaal al wel weten werd ons binnen enkele dagen duidelijk.

ALS DE GENOEMDE PIJLERS STEVIG STAAN VORMT DAT EEN SOLIDE BASIS:

Er is fysieke kracht om alle ballen (gezin, werk, relatie, sport, sociale kringen, extra activiteiten, commissiewerk) in de lucht te houden. Is er ruimte voor het gezonde verstand om helder te plannen, te organiseren en om tijdig hulp te vragen. Bovendien heb je mentale kracht als belangrijke stille maar dankbare reserve, om in te kunnen zetten bij onverwachte situaties, gebeurtenissen die energie vreten, of emotionele gebeurtenissen. Als jij in balans bent weet je zaken te beoordelen, dus ook je carrière.

Maar hoe houd je jezelf in balans?

We baanden ons een weg langs alle berichtgevingen en commerciële aanbiedingen die vitaliteit zoekers tegenkomen. WAUW…. wat is er veel aanbod! En wat is het een business. Als moderne mensen zijn we geneigd te denken dat tevredenheid het resultaat is van krijgen wat we willen. Dat we denken snelle resultaten te kunnen bereiken door mogelijke tekorten in eigen vitaliteit “af te kopen”! We doen een retraite-week of volgen een mindfullness cursus, en klaar is Kees. We vergeten daarbij wel het woord “tijdelijk”. Want dat is het. Eerlijk? Zijn deze tijdelijke oplossingen echt DE grondstoffen voor het verstevigen van jouw fundament? Of brengt die cocktail van een cambridge-dieet, hardlopen-met-evy, mindfullnesstraining en/of coaching jou slechts een tijdelijk geluksgevoel. Anders gezegd, wanneer de alcohol verdampt is, is de kern nog altijd niet aangepakt.


Met deze tips pak je de kern aan.

  1. Neem je jezelf serieus, dan houd jij je lijf gezond op een manier die bij jou past. Zorg dragen voor je fysieke gezondheid is niet alleen voor je lichamelijke conditie van belang, het sterkt je ook mentaal. Je moet immers discipline opbrengen, je voelt je beter en zelfverzekerder als jij gezond en sterk bent.
  2. Mentaal kun je vitaal blijven door jezelf constructief kritisch onder de loep te blijven nemen, en daar vervolgens juist met anderen over te praten. Zit ik in de juiste omgeving, doe ik waar ik goed in ben, accepteer ik ook mijn 'eigen-aardigheden”´?
  3. Check regelmatig je sociaal emotionele vitaliteit. Vanuit zakelijk oogpunt: Hoe is jouw relatie met je collega’s, kunnen jullie prettig samenwerken? Kun je jouw klantennetwerk goed onderhouden en kun je in al je zakelijke activiteiten je emoties de baas en/of verwerken om comfortabel en zeker in je schoenen te blijven staan? Spiegel jezelf bij disbalans, met je zelf of met de ander. Zaken die bij disbalans geen aandacht krijgen belemmeren direct persoonlijke groei. En stagneren dus jouw carrière ontwikkeling.

“Vitaliteit en Carrière zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”.

Met de juiste balans krijg je

TERUG. naar HOME
Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten