Investeer in kennis en geef jouw carrière een flinke boost (richting de top).

Lezing

Universiteit van Twente organiseert: Women in Science: Inspiratie voor je carrière!

10 maart 2020 | Lezing

Hoe geven (andere) vrouwelijke ingenieurs hun carrière vorm en hoe verwezenlijken zij hun plannen?

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs / Students Twente organiseert!

Hoe geven (andere) vrouwelijke ingenieurs hun carrière vorm en hoe verwezenlijken zij hun plannen? Wil jij inspirerende verhalen horen over hoe het is om straks aan het werk te gaan als je je studie hebt afgerond? Wil jij met andere dames sparren over hoe het is om in de technische wereld te werken? Dan mag je Women in Science op 10 maart niet missen! Vier succesvolle dames geven tijdens dit event hun visie over het realiseren van successen en carrièreplannen in deze traditionele mannenwereld: 

Prijs

€ 25 euro voor niet-studenten
Excl. Btw

Datum

10 maart 2020
16:00 - 20:00

Locatie

The Gallery (UT), Hengelosestraat 500, 7521 AN Enschede
 • Hoe geven (andere) vrouwelijke ingenieurs hun carrière vorm en hoe verwezenlijken zij hun plannen? Wil jij inspirerende verhalen horen over hoe het is om straks aan het werk te gaan als je je studie hebt afgerond? Wil jij met andere dames sparren over hoe het is om in de technische wereld te werken? Dan mag je Women in Science op 10 maart niet missen! Vier succesvolle dames geven tijdens dit event hun visie over het realiseren van successen en carrièreplannen in deze traditionele mannenwereld: 

  - Prof. dr. ing Jutta Arens, professor in Biomedical Engineering bij de Universiteit Twente.

  Adem één keer bewust in en uit. Dit is precies wat ongeveer u onbewust ongeveer 20.000 keer per dag doet om uw lichaam van zuurstof te voorzien. In sommige gevallen kunnen ziekten en aandoeningen de gasuitwisseling in de longen verstoren en een levensbedreigend probleem worden. Wanneer medische behandelingen, medicatie en kunstmatige ademhaling niet kunnen helpen, dan kunnen kunstmatige longen gebruikt worden als intensive care behandeling.

  Om met de ontwikkeling van dergelijke kunstmatige longen en andere ondersteuning voor organen tot een realistische orgaan vervanging te komen, is het doel van Jutta Arens, professor of biomedical engineering at University of Twente. Jutta werkt samen met partners uit de medische, natuur en technische wereld om vraagstukken over kunstmatige organen in contact met bloed van verschillende kanten te belichten. Als onderzoeker combineert ze techniek en geneeskunde om patienten op een veilige manier te helpen en draagt op zowel nationaal als internationaal niveau bij aan de kennis en ontwikkelingen voor het goedkeuren en testen van kunstmatige organen. Jutta heeft mechanical engineering gestudeerd aan de RWTH Aachen University in Duitsland, daar heeft ze ook haar PhD gevolgd en sinds kort is ze van hoofd van de afdeling Department of Cardiovascular Engineering aan RWTH Aachen University verwisseld overgestapt naar the University of Twente in de afdeling Biomedical Engineering. In haar vrije tijd haalt ze graag diep adem terwijl ze geniet van lange afstandswandelingen.

  -Marrit Hermens MSc, Customer Support Application Engineer bij ASML

  In 2015 is Marrit Hermens afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven. Om verder te gaan in een uitdagende technische omgeving vol passie, is ze begonnen bij ASML. Tijdens haar studie werktuigbouwkunde, maakte ze kennis met ASML als mogelijke werkgever. Van het idee “hier zou ik nooit willen werken” naar het ondertekenen van het contract, ze zal vertellen over haar motivatie en de uitdagingen in haar carrière bij ASML.

  -Ir. Marlou Bergboer, Business Opportunity Manager and Capital Planning Team Lead bij Shell

  Als teamleider van de afdeling Business Opportunity Managers and Capital Planning is Marlou verantwoordelijk voor het beheer van een portefeuille van ongeveer 400 projecten op de raffinaderij in Pernis, waaronder de ontwikkeling en de onderliggende strategie van projecten met betrekking tot Energietransitie. Ze is ervaren en geaccrediteerd Project Manager met een bewezen geschiedenis in het werken in de olie & gas / energie-industrie zowel nationaal als internationaal.

  - Ir. Carla Kamphuis, Architect, designer, illustrator en auteur.

  Carla Kamphuis is Architect en werkt als zelfstandige in haar studio. Daarnaast is ze ook auteur, illustrator en lettering artiest. Na haar studie architectuur aan de TU Delft heeft ze meerdere jaren bij een groot architectenbureau gewerkt. Toch kwam ze erachter dat voor haarzelf werken beter paste bij haar introverte karakter. Met haar passie voor ontwerpen wil ze mensen inspireren. Ze vindt het leuk om haar analytische zakelijke benadering van opdrachten te combineren met een vleugje van haar creativiteit. De laatste jaren speelt social media een actieve rol in haar carrière plannen.

  Daarnaast wordt er een workshop 'Negotiation Skills' gegeven door dr. Aldis Sigurdardottir, CEO House of Consulting en assistant professor UT.

  Wist je dat vrouwen (gemiddeld) na hun afstuderen 30% minder salarissen verwachten dan mannen? Wist je dat vrouwen ongeveer 30% minder salaris ontvangen dan mannen? Wist je dat vrouwen geen slechtere onderhandelaars zijn dan mannen, maar toch blijven ze er meestal in zitten? Door deze workshop bij te wonen, krijg je de tools die je helpen meer te krijgen van wat je wilt en te testen hoe je onderhandelingsvaardigheden zijn. Deze workshop biedt je de fundamentele basiskennis van onderhandelingen:

  • Wat is onderhandelen?

  • Belang van de voorbereiding

  • Hoe waarde claimen?

  • Hoe waarde creëren?

  • Actief luisteren

  • Geslachtsverschillen

  • Hoe om te gaan met moeilijke mensen
  • Het belang van reputatie

  • Begrijp de rol van emoties in onderhandelingen en hoe dit verband houdt met de uitkomst

  • Weet hoe je een geweldige onderhandelaar kunt worden.

 • 16.00h Walk in with coffee, tea and cookies
  16.25h Welcome by the chair of the day Esther de Bruijn, Business Owner at Unite2Build and board member KIVI Network Female Engineers
  16.30h Pitch Prof. dr. ing Jutta Arens, Professor in Biomedical Engineering at University of Twente.
  16.45h Pitch Marrit Hermens MSc, Customer Support Application Engineer at ASML
  17.00h Pitch Ir. Marlou Bergboer, Business Opportunity Manager and Capital Planning Team Lead at Shell
  17.15h Pitch Ir. Carla Kamphuis, Architect, designer, illustrator and author.
  17.30h Sandwich buffet in the restaurant
  18.15h Workshop ‘Negotiation Skills’ by dr. Aldis Sigurdardottir

  19.45h Closure with a drink Costs: € 5,00 for KIVI members and students, € 10,00 for UT employees and € 25,00 for others. This event will be organized by KIVI Network Female Engineers in cooperation with KIVI Students Twente and is powered by Novel-T, The Chain Company, ASML and Shell.

TERUG. naar HOME
Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten