Investeer in kennis en geef jouw carrière een flinke boost (richting de top).

Training

Schrijven voor technici, bouwers en doeners 2 daagse training

3 oktober 2017 | Training

Je bent geen echte schrijver. Toch schrijf je regelmatig voor verschillende lagen in de organisatie.
En eerlijk? Het kost je teveel tijd en teveel moeite.
Jij bedenkt liever mooie technische oplossingen of voert ze uit. Maar, het hoort bij je functie om anderen te informeren, projecten vast te leggen, resultaten te melden, adviezen en voorstellen te doen.

Hoe krijg je gegevens, gedachten en goede plannen met meer eenvoud en gemak op papier? Hoe voorkom je die oneindige revisies op je teksten? Hoe houd je het schrijfproces efficiënt?

Leer schrijven met een duidelijke aanpak die werkt en gegarandeerd glasheldere teksten oplevert. Schrijf je nu in voor de tweedaagse training 22 en 29 mei 2017.

Prijs

€ 999
Excl. Btw

Datum

3 oktober 2017
09:30 - 16:00

Locatie

De Wel 14-16 te Hoevelaken
 • Binnen de tweedaagse training Schrijven voor technici komen de volgende thema's aan bod.

  Hoe structureer je informatie en krijg je gedachten op papier? Technische teksten staan al gauw bol van de abstracte termen en begrippen. Hoe houd je het leesbaar voor beslissers, uitvoerders en aannemers? Technische teksten schrijven kan in veel gevallen een stuk makkelijker. Weten voor wie je schrijft en wat de informatie-behoefte van je lezers is, bepaalt opbouw en inhoud.

   Wij leren je hoe je jouw schrijftaak gestructureerd aanpakt. Schrijven is een kwestie van eerst denken, dan doen. Dat levert leesbare teksten op die tijd en geld besparen.  

  Tijdens deze tweedaagse training krijg je richtlijnen voor het aanpakken van technische ontwerpen, bestekken, voortgangsrapportages, ontwerpen, advies- of beleidsteksten. Je schrijft na de training helder teksten voor intern of extern gebruik. Verder ontvang je persoonlijke feedback op teksten uit jouw praktijk.

  Geef je op voor de training als je doelgerichte, gestructureerde en begrijpelijke rapporten en teksten wilt schrijven voor intern gebruik of met externe bestemming.

 • - Het schrijfproces: van schrijfopdracht tot bruikbare tekst
  - Schrijven in fasen: hoofd- en bijzaken onderscheiden
  - Indeling en opbouw van teksten en alinea's
  - Schema’s en tabellen invoegen
  - Helder formuleren: 10 tips voor bondige en begrijpelijke
    zinnen
  - Taaltips en spellingkwesties

TERUG. naar HOME
Ontmoet topvrouwen op de bijeenkomsten